Login
} Θέατρο Πορεία

Η μεγάλη χίμαιρα Η μεγάλη χίμαιρα Hot

 

 

ΘΕΑΤΡΟ:


ΠΟΡΕΙΑ

Τρικόρφων 3 -5

& 3ης Σεπτεμβρίου 69

Πλατεία Βικτωρίας

Τηλ:. 210 8210991

http://www.poreiatheatre.com/

 

 

}ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

M.Kαραγάτσης

 

ΔΙΑΣΚΕΥΗ:

Στρατής Πασχάλης

 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:

Δημήτρης Τάρλοου

 

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:

Ελένη Μανωλοπούλου

 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:

Αλέκος Αναστασίου

 

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Κατερίνα Πολέμη

 

ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ:

Ζωή Χατζηαντωνίου

 

ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ:

Στρατής Πασχάλης

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ:

Χρήστος Δήμας

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Μοθωναίος, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Φαναριώτη,Βασιλική Παναγιώτογλου/Μανιώ Τάρλοου, Καίτη Μανωλιδάκη, Δημήτρης Τάρλοου

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:

Esther Andre Gonzalez, Andre Maia, Gilles Touchais, Κωνσταντίνος Μιζαράς, Γιάννης Αναστασάκης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νίκος Χαρίσης

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Πέμπτη, Παρασκευή 17:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

20 - 14 ευρώ.

Ισχύουν ειδικές τιμές

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

150 λεπτά με διάλειμμα


Η μεγάλη χίμαιρα

News image

-
+
12

 

Θέατρο Πορεία 3η σεζόν από 28 Οκτωβρίου 2015


Η μεγάλη χίμαιρα

 

Μ.Καραγάτσης

Διασκευή Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία Δημήτρης Τάρλοου

 

 

 

«Η Μήδεια είναι ο φυσιολογικός άνθρωπος, που το ερωτικό πάθος του σκοτίζει το λογικό, όπως στον κάθε φυσιολογικό άνθρωπο»

Μ. Καραγάτσης

 

 

 

Μετά την τεράστια περσινή επιτυχία της, η επανασύσταση της Μεγάλης Χίμαιρας με κέντρο την Αλεξάνδρα Αϊδίνη και έναν εξ ολοκλήρου ανανεωμένο θίασο, αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει στους κεντρικούς ρόλους του έργου δημοφιλείς ηθοποιούς να συνυπάρχουν με ικανότατους συναδέλφους τους από τη νεότερη γενιά. Οι απαραίτητες αλλαγές που θα προκύψουν τόσο στο κινηματογραφικό όσο και στο θεατρικό κομμάτι του έργου θα φωτίσουν νέα σημεία της δράσης και θα προσδώσουν καινούργια διάσταση στους χαρακτήρες και τις σχέσεις τους, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ένα αποτέλεσμα εξίσου επιτυχημένο μ' αυτό της πρώτης παράστασης!

 

 

Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασσική παιδεία. Ερχόμενη σε επαφή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το δραματικό τοπίο, τραχύ κι αισθησιακό ταυτόχρονα, την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Ο Καραγάτσης σε αυτό το μυθιστόρημα, που κλείνει τη γνωστή τριλογία «Γιούγκερμαν - Λιάπκιν - Χίμαιρα», μελετάει ενδελεχώς τη δυνατότητα προσαρμογής των ξένων στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση. Κρύβει καλά τον ακραίο και κατάμαυρο ρομαντισμό του κάτω από πέπλο κυνισμού ή και ωμότητας.  Βαθιά απελπισμένος ο ίδιος, μετατρέπει τη  Μαρίνα σε χίμαιρα, αρνούμενος την έννοια της αγάπης. Νομίζουμε ότι πετυχαίνουμε, ερωτευόμαστε, δημιουργούμε πνευματικά. Όλα εν τέλει καίγονται κάτω από το σκληρότατο ελληνικό φως. Σαν μύγες μαγευόμαστε από το άγνωστο, για να γίνουμε παρανάλωμα σε μια στιγμή. Αυτή τη μοιραία στιγμή περιγράφει ο Καραγάτσης.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Κριτικές Μελών

Δεν υπάρχουν κριτικές μελών για αυτή την ανάρτηση.

Για να γράψετε κριτική παρακαλώ εγγραφείτε ή εισέλθετε στο λογαριασμό σας.