Login
} Θέατρο Πρόβα

Το Μαγικό Χατήρι

[sigplus] Critical error: Image gallery folder prova/magiko-xatiri is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

 

 

ΘΕΑΤΡΟ:


ΠΡΟΒΑ

Ηπείρου 39 και Αχαρνών

Τηλ.: 210 8818326, 210 8818117

http://www.prova.gr/

 

 

}ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Αντώνης Ζιώγας

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:

Αντώνης Ζιώγας

 

 

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Ειρήνη Αντωνίου

 

 

ΣΚΗΝΙΚΑ:

Αχιλλέας Κουτσούρης

 

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:

Μαρίνα Σταμάρτη

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

Δημήτρης ΚαραβίτηςΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Κοραλία Τσόγκα

 

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Νάντια Αντωνίου, Γιάννης Ζέρβας, Νικολέτα Κοφινά

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
Κάθε Σάββατο στις 4μμ

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

10 ευρώ
*Στα 4 άτομα το ένα έχει δωρεάν είσοδο

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

90 λεπτά

 

 

-
+
12

 

Παιδική Σκηνή

ΘΕΑΤΡΟ «ΠΡΟΒΑ»


Το Μαγικό Χατήρι

 

Ελάτε να ονειρευτούμε παίζοντας... Το νέο έργο για παιδιά του Αντώνη Ζιώγα - Παιδική Σκηνή - Θέατρο "Πρόβα"


Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «Πρόβα» λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Ραζή για 13η χρονιά. Τη φετινή χειμερινή περίοδο παρουσιάζουμε το νέο έργο του Αντώνη Ζιώγα, «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΤΗΡΙ» (Ελάτε να ονειρευτούμε παίζοντας).
Στόχος των παραστάσεων μας είναι η πληρέστερη και ουσιαστικότερη αγωγή του παιδιού μέσω της τέχνης του θεάτρου.
Το συγκεκριμένο έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική  μέθοδο (interactive) και στηρίζεται εκτός από το κείμενο στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών που παίρνουν μέρος   ως «ηθοποιοί» και βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.

{gallery}prova/magiko-xatiri{/gallery}

 

Η Χαριτωμένη είναι ένα κακομαθημένο παιδί, που πιστεύει, ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της. Καταφέρνει και πείθει τον πατέρα της, να της κάνει το «χατήρι» και να της δώσει το «μαγικό κουτί», που κρύβει τα (Χριστουγεννιάτικα) δώρα των παιδιών όλου του κόσμου. Δυστυχώς όταν αποκτάει τα δώρα των υπολοίπων παιδιών μένει μόνη, χωρίς φίλους, χωρίς παρέα κι αρχίζει να πλήττει, γιατί δεν έχει με ποιον να παίξει. Τα Στοιχειά που ζουν κάτω από τη γη αγανακτούν με τα καμώματα της και αναλαμβάνουν με τη βοήθεια του κοινού, να πείσουν τη Χαριτωμένη να επιστρέψει  το «μαγικό κουτί» εκεί που ανήκει. Η απόφασή της εξαρτάται αποκλειστικά από τους θεατές, οι οποίοι καθορίζουν με τη συμμετοχή τους την εξέλιξη της ιστορίας.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»;
Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες αλλά καυστικές καταστάσεις, στην αυτοκριτική μας,  αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα , η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά την ανατροφή του παιδιού της, με αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα να οδηγηθεί σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια, εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της. Δυστυχώς για εκείνη καλείται από μόνη της, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως, φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά.

Aντώνης ΖιώγαςΚείμενα, φωτογραφίες:  http://www.prova.gr/