Login
} Θέατρο Βρυσάκι

Το σπίτι της Μπερναρντα Αλμπα Το σπίτι της Μπερναρντα Αλμπα Hot

 

 

ΘΕΑΤΡΟ:


ΒΡΥΣΑΚΙ

Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι

τηλ. 210 3210179

 

 

}ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Μαρία Σκαφτούρα

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ-

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

Ένκε Φεζολλάρι

 

 

ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ:

Ναταλί Μηνιώτη

 

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:

Χριστίνα Κωστέα

 

 

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Στεφανία Βλάχου

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Σκαφτούρα, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Δανάη Παπουτσή, Aγάπη Παπαθανασιάδου, Βέφη Ρέδη (Vefi Redhi), Φρύνη Θετάκη, Ξανθή Κρανίδη

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Δευτ.-Πέμ. 9.30 μ.μ. (εκτός 16, 24/9)  
Mέχρι : 1/10/2015

2 ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 & ΤΡΙΤΗ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.30

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

10 € (γενική είσοδος),

5 € (μειωμένο για φοιτητές, σπουδαστές)

 

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Το σπίτι της Μπερ

News image

 

-
+
12

 

 

Από 1η Ιουλίου στο Βρυσάκι

 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ

Δε φταίει,
αλλά τα πράγματα επαναλαμβάνονται.
Εγώ βλέπω ότι τα πάντα είναι μια φοβερή επανάληψη.
Κι αυτή έχει την ίδια μοίρα με τη μητέρα της
και με τη γιαγιά της,
δυό γυναίκες
που παντρεύτηκαν
εκείνον που την έσπειρε..

 

 

 

 


Ανδαλουσία. Μετά την κηδεία του άνδρα της, η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα, επιβάλλει στις πέντε κόρες της της πολύχρονο κατ΄ οίκον εγκλεισμό λόγω πένθους. Σε ένα σπίτι, χωρίς αντρική παρουσία, εισβάλλει ο Έρωτας και τα ανατρέπει όλα... Μία βαλκανική τραγωδία εννέα γυναικών, με αέρα αλμοδοβαρικό, σε μία από τις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας: στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης.Σκηνοθετικό Σημείωμα:


Σε μια ισχνή δημοκρατία, όπου περισσεύουν τα μνημόνια και οι δογματικές, δίχως καμιά πίστη στο συνάνθρωπο, διατυπώσεις, Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα δεν είναι ένα έργο, που απλά μπορεί να μας αφορά, είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε.

Η Μπερνάρντα, η Αδέλα, η Πόνσια, η Μαρτύριο, η Ανγκούστιας, η Αμέλια, η Μαγδαλένα, η Προυντένσια κι ο πανταχού παρών, και γι' αυτό απών, Πέπε, είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Μιλούν τη λογοκριμένη γλώσσα μας, ενώ η στεγνή, από τη στέρηση και τον εγκλεισμό, όψη τους καταμαρτυρά όσα οι λέξεις κρύβουν.
Από τη μια κοινωνία σε κρίση, ας πούμε, την ισπανική, τις μέρες του '36 λίγο πριν το πραξικόπημα, στην ελληνική κοινωνία του 2015. Από το δυτικό άκρο της Μεσογείου, έως τις απότομες ακτές της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας, από τις ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας έως τις ηρωίδες του Αλμοδόβαρ, οι ίδιες ακούραστες νότες, οι ίδιες υγρές και μεστές φωνές, οι ίδιες υποσχέσεις και το ίδιο σκληρό παιχνίδι με το θάνατο.

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα είναι μια ανδαλουσιανή τραγωδία, με άλλα λόγια μια βαλκανική τραγωδία, που λαμβάνει χώρα στις εσχατιές του πολιτισμένου κόσμου. Η άνυδρη και διψασμένη γη, καθρεφτίζεται στα στερημένα από έρωτα γυναικεία πρόσωπα του έργου. Αφόρητη ζέστη δοκιμάζει τα όρια της ύπαρξης τους σε εγκλεισμό, ενώ μια πιθαμή έξω από το σπίτι - φυλακή, μοιάζει να απλώνεται ένα σύμπαν διαποτισμένο από αισθησιακές μουσικές και οσμές, κάθιδρων από το χορό, σωμάτων, που δεν παύουν ποτέ να ερωτεύονται. Αλήθεια ή ψέματα; Μια φαντασίωση που στήνει μοιραίες παγίδες στα θύματά της, ή μια αλήθεια, που όμως η κατάκτησή της χρειάζεται τόλμη και πόθο ή, ακόμα καλύτερα, duente;

Κριτικές Μελών

Δεν υπάρχουν κριτικές μελών για αυτή την ανάρτηση.

Για να γράψετε κριτική παρακαλώ εγγραφείτε ή εισέλθετε στο λογαριασμό σας.